T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / TURGUTLU - Şadi Turgutlu Ortaokulu

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama Töreni

İlköğretim Haftası dolayısıyla okulumuzda program gerçekleştirildi.

Birbirinden renkli anlara sahne olan programa Kaymakam Selami Kapankaya, ilçe Emniyet Müdürü Harun Tutak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halim Karaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez ve şube müdürleri, daire amirleri, mahalle muhtarları, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan törende, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, halk oyunu gösterileri sunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, "Milli eğitimimizin temel amaçları, devletimizin, cumhuriyetimizin prensipleri demokrasi kültürümüz, ahlaki ve dini değerlerimiz, cumhuriyet hükümetlerimizin temel politikaları, evrensel değerler, biz eğitimcilerin hareket rotası olmalıdır. Amacımız sağlıklı bir ortamda çocuklarımızı aklı ve bilimi rehber alan kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yetiştirmektir. Yaz boyunca okullarımızı yeni döneme hazırlayan yardımcı hizmetlilerimiz, okul idarecilerimizi, merkezi hükümet ve yerel idarecilerimize teşekkür ederiz. Bizler yeni eğitim öğretim yılında çocuklarımızı daha iyi yetiştireceğimize söz veriyoruz. Bu konuda eğitimin tüm paydaşlarından özellikle de hayırseverlerimizden okullarımızın fiziki yapıları ve temel ihtiyaçları için destek bekliyor ve bugüne kadar yapılan desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu duygularla ilköğretim haftamızı kutlar ve tüm eğitim çalışanlarımıza öğrencilerimize ve velilerimize başarı dolu bir yıl geçirmenizi dilerim." dedi.

Kaymakam Selamı Kapankaya ise, "Çocuklarımızın güvenli ve rahat bir şekilde eğitimlerine devam edebilmesi için ilçe bazında gerekli tedbirleri aldık. Sosyal ve güvenlik boyutuyla her konuda gerekli çalışmaları yaptık, bu yıl da çocuklarımızın eğitimlerine en iyi şekilde devam edebilmesi için gayret sarf edeceğiz. Okullarımızın, öğretmenlerimizin, veli ve öğrencilerimizin yanında olacağız. Eğitim en önemli işlerimizden biridir. Yeni eğitim ve öğretim yılında çocuklarımıza üstün başarılar diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun." diye konuştu. Çocuklarla yakından ilgilenen Kaymakam Kapankaya ve protokol üyeleri, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler, öğretmenler ile bir araya gelerek onlara yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dilediler. Kaymakam Kapankaya, Şadi Turgutlu Ortaokulu Müdürü Ahmet Şahin den okulun fiziki yapısı ve eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

 

15-09-202215-09-202215-09-202215-09-202215-09-202215-09-202215-09-202215-09-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.09.2022 - Güncelleme: 15.09.2022 08:31 - Görüntülenme: 189
  Beğen | 1  kişi beğendi