T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / TURGUTLU - Şadi Turgutlu Ortaokulu

İlköğretim Haftası Kutlama Töreni

İlköğretim Haftası dolayısıyla okulumuzda program gerçekleştirildi.

Okulumuzda düzenlenen program İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez ve Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya'nın günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yapmasıyla başladı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez konuşmasında “Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Eğitim adına yaptığımız oldukça yoğun bir çalışmanın ardından buradaki coşkuyu, mutluluğu görünce; insan tüm bu yoğunluk ve yorgunluğa değdiğini düşünüyor. Yeni eğitim öğretim yılımızın hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyor sevgili çocuklarımıza da iyi dersler diliyorum” dedi.

Kaymakam Kapankaya ise yaptığı konuşmada; "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın gönüllerini bilgi ve erdemle yeşertecek yeni bir eğitim öğretim yılına daha erişmenin sevincini yaşıyoruz. Sevgili çocuklarımızın, değerli öğretmenlerimizin ve velilerimizin coşkusunu yürekten paylaşıyor, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilçemiz eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyor, huzurlu ve başarılı bir ders yılı diliyorum.

Kalkınmanın, ekonomik ve sosyal refahın, iyi yaşam şartlarının en önemli sağlayıcılarından birinin eğitim olduğu yapılan bilimsel araştırmalarla ortaya konmuştur.

Bu gerçeklerden yola çıkarak  devlet olarak düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, milli  ve manevi değerlerimizi benimsemiş, çağın gerektirdiği özelliklere sahip, üretken ve yaratıcı bilgi ve iletişim çağı insanı yetiştirme gayreti içerisindeyiz.

Hedeflerimize ulaşabilmek, eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve eğitimde daha ileri noktalara gelebilmek için idareci, öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğinin gerekli olduğuna inanıyorum. Yarının Türkiye’sini yönetecek, şekillendirecek, daha iyi noktaya taşıyacak gençlerimizi yarınlara hep birlikte hazırlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilçemize ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Turgutlu Niyazi Üzmez İlkokulu ve Şadi Turgutlu Ortaokulu öğrencilerin hazırladığı şiir okumaları, halk oyunları ve dans oyunlarının sergilendiği program 1'inci sınıf öğrencilerine 'Okula hoş geldin' çiçeği verilmesi ile son buldu.

 

15-09-202316-09-202316-09-202316-09-202315-09-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.09.2023 - Güncelleme: 16.09.2023 00:03 - Görüntülenme: 200
  Beğen | 7  kişi beğendi