T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / TURGUTLU - Şadi Turgutlu Ortaokulu

Psikolojik Danışma

 Rehberlik Servisi Birimi olarak amacımız, öğrencilerimizi gelişim dönemlerinin tüm boyutlarında desteklemektir. Bu bağlamda rehberlik servisi olarak, öğrencilerimizin kendilerini tanımaları, güçlü-zayıf yönlerini keşfetmeleri, iletişim becerilerini geliştirmeleri, problem çözme becerilerini geliştirmeleri, duygularını tanımaları-ifade edebilmeleri, akademik başarılarını arttırmaları, kariyer planlaması yapabilmeleri vb. hususlarında bireysel yada grupla psikolojik danışma süreçleri gerçekleştirmekteyiz. 

 

Psikolojik Danışma süreci okulumuzda randevulu sistem ile yürütülmektedir. Danışma için öğrenci randevu alabileceği gibi, veli yada sınıf öğretmenide öğrenciyi rehberlik servisine yönlendirebilir ve randevu talebinde bulunabilir. Grupla psikolojik danışmada ise gruplar PDR uzmanının oluşturduğu öğrencilerle yürütülmektedir. Grupla psikolojik danışma PDR uzmanı tarafından planlanır ve öğrenci seçimi paydaşlardan bilgi alınarak PDR uzmanınca gerçekleştirilir. 

 

Velilerimizin öğrencileri hakkında PDR uzmanlarımızla görüşmeleri yine randevulu sistemle gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden velilerimizin randevu alarak görüşmeye gelmeleri önem arz etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2023 - Güncelleme: 12.01.2023 15:09 - Görüntülenme: 133
  Beğen | 0  kişi beğendi