Nis

"Yeni Koronavirüs (COVID-19) Salgınına Karşı İşyerlerinde Etkin Mücadele İçin Alınması Gerekli Tedbirler" Yayınlandı.

KONUYLA İLGİLİ TÜM DÖKÜMANLAR İÇİN TIKLAYINI

Nis

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı canlı yayında ücretli öğretmenlerin uzaktan eğitim yoluyla yapılan çalışmalara katkılarını sürdürerek ücretlerini almaya devam edeceklerini ifade etti. Bakan Selçuk, uygulamanın uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren geçerli olduğunu söyledi.

Nis

Koronavirüs Travmasına Karşı "Psikososyal Destek Çağrı Merkezi" Öğrenci ve Velilerin Hizmetinde Bakan Selçuk: Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde görevli özel eğitim ve rehberlik öğretmenlerimiz psikososyal destek sağlayacak.

Nis

2020 yılında gerçekleştirilecek "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav"a esas olan derslere ait konu, kazanım ve açıklamalar belirlenmiştir. Belirlenen konu, kazanım ve açıklamalara ulaşmak için tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Liselere Geçiş Sınavı başvurularının otomatik yapılacağını duyurdu. Bakan Selçuk "7 Haziran 2020 LGS'nin başvurularını otomatik olarak yapacağız. Korona virüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan'da yayımlayacağız. Her şey planlanıyor ve yapılıyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayan örnek soru kitapçığı yayımlandı.