MANİSA / TURGUTLU - Şadi Turgutlu Ortaokulu

Ekm

2021 - 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ŞADİ TURGUTLU ORTAOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI 20.10.2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 15:30'DA SOSYAL MESAFEYE UYGUN, HES KODU SORGULANARAK VE BÜTÜN KATILIMCILAR MASKELİ OLACAK ŞEKİLDE OKUL BAHÇESİNDE YAPILACAKTIR. GÜNDEM MADDELERİ AŞAĞIDADIR.

Eyl

Şadi Turgutlu Ortaokulu öğrencileri olarak deprem farkındalığı oluşturmak için öğretmenlerimiz eşliğinde AFAD simülasyon merkezinde bir etkinliğe katıldık. Deprem öncesi ve sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri oyunlarla ve sunumlarla uygulamalı olarak öğrendik.

Eyl

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE OKULUMUZ ANASINIFI ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI. OKUL MÜDÜRÜMÜZ AHMET ŞAHİN ANASINIFLARIMIZI ZİYARET EDEREK ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI BİR EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GEÇİRMELERİNİ DİLEDİ.

Eyl

2021-2022  Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı 31/08/2021 tarihinde okulumuz toplantı salonunda, idareci ve öğretmenlerimizin katılımıyla yapıldı.

Haz

Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen ve Yeşilay'in önderliğinde hazırlanan "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yetenek yarışmasında, Görsel kategoride Turgutlu birinciliğini, Okulumuz Şadi Turgutlu Ortaokulu öğrencisi Ege Başkaptan elde etti. Edvard Munch'ın " çığlık" tablosundan esinlenerek hazırladığı çalışmasında, Gençliğin ve geleceğin içinde bulunduğu bağımlılıklara karşı çığlık atan bir figüre yer vererek farkındalığı arttırmayı amaçlayan eser bolca beğeni topladı.

Okulumuzda yapılan törenle, yarışmada birincilik kazanan öğrencimiz Ege Başkaptan'a başarı belgesi verildi. Öğrencimizi tebrik ediyor, bu başarıda emeği geçen Görsel Sanatlar öğretmenimiz Gülsüm Bıkmaz öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz Girişinde bulunan ve Okul Kapısının önüne park etmeyi engelleyen dubalar yenilendi, dubaları yenilenmesine katkı sağlayan personelimize teşekkür ederiz.

Nis

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması hayata geçirildi.Bu kapsamda okulumuz önündeki yaya geçidinde uygulama yapıldı.

Mrt

Türk Zeka Vakfının düzenlemiş olduğu okullar arası zeka oyunları yarışmasında başarı gösteren öğrencilerimize ödülleri törenle takdim edildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz .

Mrt

Teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydalar var. Ancak kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması, teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok ciddi zararlara sebep olabilir.

İnternet ve teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak tanımlanmaktadır.

Eyl

Covid-19 Salgını nedeniyle yaklaşık 6 aydır kapalı olan okulumuzu, Destekleme ve Yetiştirme kursları ile yeniden öğrencilerimizle buluşturduk. Sosyal mesafe, maske ve temizliğe dikkat ederek ve girişte ateş ölçümü yapılarak okula alınan öğrencilerimiz 6 ay sonra yeniden okula kavuşmanın heyecanını yaşadılar. Devletimize, milletimize hayırlı olması temennisiyle.

Eyl

Okul Rehber öğretmenimiz Alim MUŞTU tarafından, Velilerimize yönelik Covid-19 Bilgilendirme Semineri hazırlandı Videoyu izlemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız

Ağu

Okulumuz Konferans Salonunda Covid-19 Semineri Gerçekleştirdik.  Seminerde Maske, Mesafe ve Hijyen konularına önemine vurgu yapılarak yeni Eğitim Öğretim yılında dikkat edilecek hususlar konusunda Okul Rehber Öğretmenimiz Alim MUŞTU tarafından öğretmenlerimize bilgi verildi.

Nis

LGS 2020 ile ilgili sıkça sorulan sorular ve cevaplarını aşağıdaki görsellerde bulabilirsiniz