Şadi Turgutlu Ortaokulu öğrencileri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, milli değerlere ve vatan sevgisine olan bağlılıklarını göstermek adına Şehitlik Ziyareti gerçekleştirdi.

Okul idaresi, şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak ve onların emanetini gelecek nesillere aktarmak için bu anlamlı ziyareti organize ettiler.

Ziyaret sırasında öğrenciler, şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek dualar okudu ve onların anısına saygı duruşunda bulundu.

Dünya İnsan Hakları Günü Kapsamında Çocuk Gözüyle İnsan Hakları Resim Yarışmasında okulumuz 5F sınıfı öğrencilerinden Nasya Cemre AKGÜN mansiyon ödülünü kazandı, öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kas

Okulumuz, öğrencilerimizin başarısını desteklemenin yanı sıra ailelerin de eğitim sürecine aktif katılımını hedefleyen bir veli eğitimi programı düzenledi. Bu program kapsamında ailelere yönelik Sınır Koyma, Okul Başarısında Ailenin Rolü, 2024 LGS Ebeveyni Olmak ve Yaşam Becerileri konularda eğitimler sunularak, ailelerin çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurmaları ve onların eğitimine daha etkin bir şekilde destek olmaları amaçlanıyor.

Programa katılan veliler, çocuklarıyla iletişimde daha açık ve anlayışlı olmanın yanı sıra onların eğitimine daha fazla destek sağlama konusunda yeni perspektifler kazandı. Ayrıca, diğer ailelerle deneyimlerini paylaşma ve ortak sorunlara çözüm bulma fırsatı da buldular.

Okulumuzun bu tür etkinlikleri düzenlemesinin temel amacı, ailelerin çocuklarının eğitimine daha aktif bir şekilde katılmasını teşvik etmek ve aile-okul iş birliğini güçlendirmektir. Velilerin bu eğitimlere gösterdikleri ilgi ve katılım, çocuklarımızın eğitimine olan desteklerini artırmak adına büyük bir önem taşıyor.

Gelecekte de benzer etkinlikler düzenleyerek ailelerin eğitim sürecine aktif katılımını sürdürmeyi ve aile-okul iş birliğini daha da güçlendirmeyi planlıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, başarılı bir eğitim için ailelerin desteği ve katılımı oldukça önemlidir.

Şadi Turgutlu Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencilerinin Ankara Gezisi

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında okulumuz bahçesinde Cumhuriyet Temalı Kutlama programı gerçekleştirildi. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yılı Etkinlikleri Çerçevesinde Okul Binamızın dış cephesini Türk bayraklarıyla donattık

Ekm

Bilişim Teknolojileri Sınıfımız; yeni gelen 20 öğrenci bilgisayarı ve 1 öğretmen bilgisayarı ile çağımızın ihtiyaçlarına uygun hale getirildi. Okul Aile Birliğimizin de katkılarıyla yeni alınan bilgisayarların kurulumu gerçekleştirildi. Ayrıca BT sınıfımız boyanıp temizlenerek öğrencilerimiz için daha uygun bir ortam oluşturuldu. Yeni bilgisayarların alınmasında BT sınıfının yeniden düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan başta Okul İdaremiz, Okul Aile Birliğimiz olmak üzere herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Çedes projesi kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencileri ile birlikte Camiler ve Din görevlileri haftasında komşumuz olan Aksekili Hacı Ahmet Camimizi ziyaret ettik. Cami imamı Hasan Hüseyin ÖZKARA öğrencilerimizi Camiler ve Din görevlileri haftası hakkında bilgilendirdi.

Ekm

Manisa Turgutlu Devlet Hastanesinde görevli Hemşire Ayşegül GÜN hanım tarafından  7. sınıf kız öğrencilerimize yönelik ''Ergenlik Dönemi Özellikleri'' konulu seminer verilmiştir. Ayşegül hanıma katkılarından dolayı teşekkür eder,meslek hayatında başarılar dileriz.

Eyl

Manisa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonluğunda 2023 TEKNOFEST İZMİR ziyareti gerçekleştirdik. Okulumuz öğrencileri TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ile ülkemizin yerli ve milli teknolojileri ile topluma fayda sağlayacak projelerini yakından görme ve inceleme fırsatı buldu. 27 Eylül- tarihinde başlayan festival Çiğli Havalimanında gerçekleştirilecek ve 01 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

Eyl

İlköğretim Haftası dolayısıyla okulumuzda program gerçekleştirildi.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Teknoloji Tasarım dersi yıl sonu sergisi okulumuzda açıldı.

Teknoloji Tasarım dersi öğretmenlerimiz Mehmet Çulluoğlu ve Emrah Kurt öğretmenlerimizin derslerinde öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdikleri etkinlikler sonucu ortaya çıkan ürünler öğrenci ve velilerimiz tarafından büyük beğeni topladı.

Haz

Okulumuz voleybol takımı, küçük erkek voleybolda son 8 takım arasına kalarak Manisa'yı temsilen katıldığı Türkiye finallerinde 4.oldu.

May

Mesleki ve Kariyer Rehberliği kapsamında okulumuzdan mezun olmuş ,şuan Uşak Tıp fakültesi son sınıf öğrencisi olan Yusuf Hüseyin DEMİRKAPLAN, 6. ve 8. sınıf öğrencilerimiz ile okul konferans salonunda biraraya gelmişlerdir.

Mezun öğrencimiz,LGS sınavına girecek öğrencilerimize kendi yaşadığı süreçlerden örnekler vererek sınav öncesi motivasyonlarını arttırmaya çalışmıştır.

Mezun öğrencimiz,Doktor Yusuf Hüseyin DEMİRKAPLAN' a okulumuza yapmış olduğu katkılardan ve eğlenceli sunumundan dolayı teşekkür eder, meslek hayatında başarılar dileriz.

May

Ortaokul sonrası Üst Eğitim kurumları tanıtımı kapsamında bu hafta İlçemizin Okullarından olan Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tanıtım gezisi düzenlenmiştir. Hasan Ferdi Turgutlu Anadolu Lisesinde bulunan alan ve dallar hakkında öğrencilerimiz bilgi edinmiştir.